Afwezigheid van Mertens maakt België zwaar underdog: stuntwerk gevraagd van Van Uytvanck & co

Belgische Fed Cup-ploeg zal moeten stunten om plek wereldgroep te behouden

Afwezigheid van Mertens maakt België zwaar underdog: stuntwerk gevraagd van Van Uytvanck & co
Foto: © photonews

Na de nederlaag tegen Frankrijk moet België dit weekend opnieuw aan de bak in de Fed Cup. Deze keer willen onze meisjes in eigen huis wel proeven van succes. Het hardcourt kan een voordeel bieden, maar de afwezigheid van Elise Mertens dreigt wel erg zwaar door te wegen.

Kirsten Flipkens speelt de opener tegen de Spaanse nummer één, Garbiñe Muguruza. Flipkens won wel tweemaal van Muguruza op haar favoriete habitat, gras. Op hardcourt staat de ex-nummer één 4-0 voor in onderlinge ontmoetingen. Flipper staat dus voor een zware opdracht.

De wedstrijd tussen Van Uytvanck en Suarez Navarro wordt dus cruciaal om te zien welke kant deze ontmoeting op gaat. Ook op dit vlak geeft het verleden ons niet veel hoop. In de twee vorige onderlinge duels kreeg Van Uytvanck er flink van langs. In totaal won ze in die twee wedstrijden samen slechts tien games.

KIEST VAN HERCK ZONDAG VOOR ZELFDE ENKELSPEELSTERS?

Ongetwijfeld zijn Muguruza en Suarez Navarro ook de speelsters die we ook zondag op de baan mogen verwachten, indien het nodig is. Van Uytvanck zal zeker nummer één blijven bij België. Moest de prestatie van Flipkens tegenvallen, kan Van Herck ook nog altijd voor Bonaventure of Wickmayer opteren. Al heeft die laatste recent toch vooral slechts ITF-niveau gespeeld.

Ook aan wedstrijden tegen Suarez Navarro heeft Flipkens alleszins geen te beste herinneringen. In hun laatste twee ontmoetingen waren waren twee rechttoe rechtaan matchen in het voordeel van de Spaanse. Die matchen zijn ook wel op zijn minst vijf jaar geleden. Je kan je afvragen wat de waarde hiervan is. De enige zege van Flipkens tegen Suarez Navarro vond plaats in 2008.

HERHAALT VAN UYTVANCK STUNT VAN FORMAAT?

Van Uytvanck heeft wel één superherinnering aan Muguruza: op Wimbledon 2018 zorgde Grimbergse voor een stunt van formaat. Later dat jaar speelden ze nogmaals tegen mekaar. Op het hardcourt van Wuhan maakte Muguruza gehakt van Van Uytvanck: 6-4 en 6-0.

Het moge dus duidelijk zijn dat België door de afwezigheid van Mertens underdog is. Behoud in de wereld is wel niet te min om voor te strijden. Flipkens speelt altijd met veel eergevoel in Fed Cup, Van Uytvanck is een echt vechtertje. Bonaventure kent haar beste jaar ooit en Wickmayer is blij er weer bij te zijn. Stunten maar, dames!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws