🎥 Taaie Rus stuurt nummer één van de wereld Novak Djokovic al vroeg huiswaarts
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 3 reacties

Medvedev te sterk voor Djokovic in kwartfinales Monte Carlo

🎥 Taaie Rus stuurt nummer één van de wereld Novak Djokovic al vroeg huiswaarts
Foto: © photonews

Novak Djokovic zal niet zoals in 2015 het toernooi van Monte Carlo winnen. Het verhaal van de Serviër eindigt deze keer al in de kwartfinales. Het nummer één van de wereld verslikte zich in Daniil Medvedev. De sterke Rus won met 6-3, 4-6 en 6-2.

Gravel is niet de favoriete ondergrond van Djokovic en Medvedev is een niet te onderschatten speler die al aansluiting gemaakt heeft met de subtop en nog altijd beter aan het worden is. Die combinatie zorgde ervoor dat Medvedev wel degelijk een kans had. Daar was hij zich ook zelf van bewust: hij ging uitstekend van start en brak de service van Nole tweemaal in de eerste set.

Een klepper als Djokovic laat zich uiteraard niet zomaar aan de kant zetten. Na eerst een breakpunt te redden, ging de beste speler ter wereld voor het eerst door de opslag van zijn opponent. Die break voorsprong af hij niet meer uit handen: Djokovic serveerde de set uit met een blanco opslagspel.

GOFFIN-KILLER VS MEDVEDEV

Vanaf 1-1 in de derde set moest Djokovic echter weer veruit zijn meerdere erkennen in Medvedev. Laatstgenoemde slaagde er liefst drie keer in om door de opslag van zijn tegenstander te gaan en maakte zo de verrassing compleet. In de halve finales treft Medvedev toernooirevelatie Lajovic, die eerder al Goffin uitschakelde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws