Goffin-killer mept nu ook nummer vijf van de wereld genadeloos huiswaarts, Nadal en Djokovic stomen verder door
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Thiem verslikt zich in Lajovic terwijl Nadal en Djokovic favorietenrol wel waarmaken

Goffin-killer mept nu ook nummer vijf van de wereld genadeloos huiswaarts, Nadal en Djokovic stomen verder door

De absolute kleppers zijn er nog altijd bij in Monte Carlo, maar daarnaast vielen er toch ook wel al een aantal verrassingen te noteren. Eén van de aangename ontdekkingen is Dusan Lajovic. De Serviër kende al bij al weinig moeite met David Goffin en schakelde nu ook Dominic Thiem uit.

De Oostenrijker is nochtans een goede gravelspeler en stond vorig jaar in de finale van Roland Garros. Lajovic is in Monte Carlo echter uitstekend bezig en verloor nog geen set. Ook tegen Thiem had de Serviër voldoende marge. Dat kwam mede door zijn uitstekende start: Lajovic won de eerste vijf spelletjes.

LAJOVIC STAAT GEEN COMEBACK TOE

Nadat Thiem nog wat tegen pruttelde, haalde Lajovic de eerste set binnen met 6-3. Bij 1-3 in de tweede set leek er een ommekeer in te zitten, maar Lajovic liet het niet zover komen. Het nummer 48 op de wereldranglijst won de volgende vijf spelletjes en was na ruim anderhalfuur klaar met Thiem: tweemaal 6-3.

Novak Djokovic en Rafael Nadal waren wel op de afspraak en plaatsten zich allebei voor de kwartfinales. Djokovic schoof de Amerikaan Fritz gemakkelijk opzij met 6-3 en 6-0. Nadal won dan weer overtuigend met 6-4 en 6-1 van Grigor Dimitrov.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws