Yanina Wickmayer bekent: "Niet-selectie tegen Frankrijk deed pijn"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties

Niet-selectie tegen Frankrijk in de Fed Cup deed pijn voor Yanina Wickmayer

Yanina Wickmayer bekent: "Niet-selectie tegen Frankrijk deed pijn"
Foto: © photonews

De Belgische vrouwen maken hun stilaan op voor hun Fed Cup-ontmoeting tegen Frankrijk van komend weekend. Yanina Wickmayer is er door de afwezigheid van Elise Mertens opnieuw bij. En daar is blij om.

Wickmayer heeft niet haar beste periode achter de rug en werd tegen Frankrijk gepasseerd. "Ik heb veel ervaring in de Fed Cup en was er graag bijgeweest tegen Frankrijk, maar ik respecteer de keuze van onze aanvoerder", citeert Sporza de Vlaams-Brabantse. "Dat heeft wel pijn gedaan, een of twee dagen had ik het echt moeilijk. Langs de andere kant is dat positief, want dat toont hoe graag ik er bij ben." 

"Mijn niet-selectie deed pijn omdat ik hard aan de weg terug timmer, maar ook omdat Fed Cup in het verleden veel voor mij heeft betekend. Als ik naar foto's op mijn gsm kijk, zijn de foto's van de Fed Cup de foto's die me altijd wat meer doen."

Spelen of niet?

Al hoeft Wickmayer daarom nog niet meteen te verwachten dat ze zal spelen. Alison Van Uytvanck en Kirsten Flipkens zijn de Belgische speerpunten, terwijl ook Ysaline Bonaventure aan haar sterkste seizoen ooit bezig is.

"Ik verwacht helemaal niets. Ik zal klaar zijn als de ploeg me nodig heeft en als ze me niet nodig hebben, zal ik op de bank iedereen aanmoedigen om er een mooi weekend van te maken. Het wordt een moeilijk duel. Maar underdog zijn is misschien wel leuk. Als ploeg moeten we hard samenhangen", besluit Wickmayer

Meer nieuws

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws