Voormalig succescoach van 's werelds nummer één heeft nieuwe uitdaging gevonden

Voormalig succescoach van 's werelds nummer één heeft nieuwe uitdaging gevonden
Foto: © photonews

De trainerscarroussel die zich in het tennis heeft voorgedaan, laat natuurlijk enkele openingen en zorgt ervoor dat enkele getalenteerde mensen nog op zoek zijn naar nieuwe uitdagingen. Sascha Bajin, ex-trainer van nummer één van de wereld Naomi Osaka, heeft de zijne gevonden.

Onder Bajin stootte Osaka door naar de wereldtop. De Japanse won de US Open, de Australian Open en werd nummer één van de wereld. Waar Bajin vorig jaar in New York nog betrokken werd in het feestgedruis, was het in Melbourne al duidelijk dat er sleet zat op de samenwerking tussen Osaka en haar coach. Er was amper nog overleg.

Groot was de verrassing dan ook niet toen Osaka kort nadien aankondigde dat hun wegen scheidden. Bajin heeft nu een akkoord bereikt om een andere speelster te begeleiden. De Duitser gaat het coaching team vervoegen van Kristina Mladenovic, de huidige nummer 66 op de wereldranglijst. De Française heeft ooit wel al in de top tien gestaan.

SAMENWERKING OFFICIEEL

Bajin reisde al op proef mee naar Miami om haar daar bij te staan. Dat toernooi werd geen succes. Nadien haalde ze in Monterrey wel de kwartfinales. De proefperiode stond hen blijkbaar alletwee wel aan, want Mladenovic en Bajin gaan nu officieel met samenwerken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws