Goffin weer supergemotiveerd door 'beste banen ter wereld': "Met mijn niveau op training kan ik eender wie kloppen"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 5 reacties

David Goffin ervan overtuigd dat hij opnieuw het niveau heeft om toppers te kloppen

Goffin weer supergemotiveerd door 'beste banen ter wereld': "Met mijn niveau op training kan ik eender wie kloppen"
Foto: © photonews

Met de overgang van hardcourt naar gravel lijkt David Goffin de bladzijde helemaal te willen omslaan. De mindere periode achter zich laten en weer bouwen naar de top. Goffin gelooft dat het kan en sterker nog, dat hij hij momenteel alweer het niveau heeft om zelfs topspelers te grazen te nemen.

Zijn vlotte zege tegen Andreozzi lijkt er inderdaad op te duiden dat Goffin zich goed voelt in Monte Carlo. "Mijn appartement ligt op vijf minuten van de club", zegt onze landgenoot aan Sudpresse. "De banen hier zijn de beste van de hele wereld, beter dan op Roland Garros zelfs, omdat er hier een heel jaar door op gespeeld wordt."

Goffin is blij dat hij opnieuw op gravel uit de voeten mag. "Dit is een ondergrond die me makkelijk vertrouwen geeft." En hoe zit het met de kwaliteit van zijn tennis? "Het niveau is er op training. Het komt er nu alleen op aan dat te transfereren naar de wedstrijden. Met mijn niveau op training kan ik eender wie kloppen."

Ik ben opnieuw begonnen aan de weg omhoog 

Het zijn opvallend positieve geluiden die de speler de wereld in stuurt en dat is niet zomaar zo. "Ik ben opnieuw begonnen aan de weg omhoog. Ik voel me supergemotiveerd en weet dat ik met dit tennis op elk toernooi iets mooi kan neerzetten."

Meer nieuws

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws