Dubbelpartner van Elise Mertens legt uit hoe ze compleet verandert wanneer ze op de baan stapt
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Aryna Sabalenka is op de baan veel serieuzer als ernaast

Dubbelpartner van Elise Mertens legt uit hoe ze compleet verandert wanneer ze op de baan stapt
Foto: © photonews

Achtste finales op de Australian Open, toernooizege op Indian Wells en een toernooizege in Miami. Ziedaar het ronduit indrukwekkende bilan van Elise Mertens en Aryna Sabalenka in 2019. Tijd dus om de speelster die zo meegeholpen heeft aan de carrière van Mertens beter te leren kennen.

Aryna Sabalenka helpt daarmee door zich open te stellen in een gesprek met de WTA-site. "Het is alsof ik twee verschillende personen ben. Op de baan kan ik niet de hele tijd liggen lachen. Dan moet moet ik gefocust en serieus zijn om mijn best te doen en mijn beste spel te brengen."

De Wit-Russische werkt nu ook ongeveer een jaar samen met dezelfde coach, Dmitry Tursunov. "Het is een moeilijk proces om lange tijd met iemand samen te werken. Soms ben je aan het ruziemaken en zeg je: 'Wow, wow, wow.' Soms denk ik dan: 'Neen, ik wil niet naar je luisteren.' Je moet eraan werken."

MEER BALLEN TERUGSLAAN OP GRAVEL

Het is nu uitkijken of Sabalenka met Mertens ook op gravel evenveel succes kan behalen in het dubbel. Tursunov heeft Sabalenka al raad gegeven over hoe beter voor de dag te komen op die bewuste ondergrond. "Hij heeft me uitgelegd dat ik twee à drie ballen meer moet terug krijgen en hij heeft gelijk."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws