Mertens, Flipkens en Wickmayer boeken nipt verlies op voorts amper gewijzigde ranglijsten
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Mertens, Flipkens en Wickmayer gaan er lichtjes op achteruit op nieuwe ranking

Mertens, Flipkens en Wickmayer boeken nipt verlies op voorts amper gewijzigde ranglijsten
Foto: © photonews

Weinig wijzigingen op de nieuw uitgebrachte wereldranglijsten in het tennis, zeker aan de top. De posities van Elise Mertens, Kirsten Flipkens en Yanina Wickmayer wijzigen wel. Al heeft ook dat weinig om het lijf. Het Belgische trio gaat er lichtjes op achteruit.

Elise Mertens wisselt van plek met Julia Goerges. Dat wil zeggen dat de Duitse op 17 komt en Mertens op 18. Onze landgenote schuift zo toch weer een tikkeltje op richting einde van de top twintig. Toch opletten dat ze daar niet uitvalt. Van Uytvanck (WTA-52)en Bonaventure (WTA-122) blijven staan.

Dat laatste kan niet gezegd worden van Kirsten Flipkens en Yanina Wickmayer. Voor Flipkens betekent een verlies van vier plaatsen dat ze op positie 59 terecht komt. Wickmayer moet plaats 126 aan Badosa Glbert laten en is nu zelf nummer 127. Helemaal bovenaan de ranglijst pronkt nog altijd de Japanse Naomi Osaka.

BEMELMANS BETAALT HET GELAG

Ook bij de mannen verandert er niet veel in de bovenste gelederen. David Goffin blijft dus 21ste. Plaatsverlies is er logischerwijs wel voor Ruben Bemelmans, die zijn mindere vorm cash betaald ziet: hij komt vier plaatsen lager dan vorige week op de ranking, op een 167ste plaats. Nummer één van de wereld is nog steeds Novak Djokovic.

Meer nieuws

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws