David Goffin uitstekend van start op gravel van Monte Carlo

David Goffin uitstekend van start op gravel van Monte Carlo
Foto: © photonews

Het gravelseizoen kan de tennisloopbaan van David Goffin misschien een nieuwe impuls geven. In zijn eerste partij in Monte Carlo maakte onze landgenoot alvast een prima indruk. Guido Andreozzi kon hem weinig in de weg leggen. Het werd 6-1 en 6-4.

Andreozzi was als nummer 84 van de wereld wel een haalbare kaart, maar een gemakkelijke opgave leek het evenmin. De Argentijnse qualifier speelt immers vaak op gravel. Door van in het begin zijn stempel te drukken, maakte Goffin het zichzelf gemakkelijker.

Goffin ging meteen tweemaal door de opslag van zijn tegenstander, wat hem op koers zette richting setwinst. Toen hij serveerde voor de set, slaagde Goffin erin om een 0-40-achterstand nog goed te maken. In set twee ging Andreozzi mee tot 3-3, waarna Goffin toch weer het verschil maakte.

AFMAKEN OP DE EIGEN SERVICE

Er volgde wel nog een zeer felbevochten game op de service van de Zuid-Amerikaan. Goffin kreeg dan al drie matchballen, maar die werden weggeveegd. De Belg maakte het 1 uur en 25 minuten dan maar af op de eigen opslag. Zijn volgende tegenstander is de Serviër Dusan Lajovic.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws