Keys vloert Wozniacki op het gravel van Charleston, titelverdedigster opnieuw de beste in Monterrey

Keys vloert Wozniacki op het gravel van Charleston, titelverdedigster opnieuw de beste in Monterrey

De toernooien van Charleston en Monterrey kennen hun eindwinnares. Het eerste graveltoernooi van het seizoen deed Madison Keys weer aanknopen met haar beste tennis. In de finale troefde de Amerikaanse Caroline Wozniacki af. In Monterrey won Muguruza opnieuw na de opgave van Azarenka.

Keys en Wozniacki waren tot dusver eerder zoekende dit seizoen, maar stonden in Charleston wel allebei in de finale. In een zeer felbevochten eerste set gaven beide dames mekaar geen duimbreed toe, wat logischerwijs leidde tot een tiebreak. Keys ging van 3-3 naar 6-3 en schoot raak bij het derde setpunt.

KEYS SERVEERT ZICH NAAR WINST

Bij 3-2 in de tweede set kon het nummer 18 van de wereld dan ook nog eens een kloofje forceren waardoor ze er plots wel heel goed voor stond. Ze verdedigde haar positie feilloos met twee sterke opslaggames en ging zo met 7-6 (7/5) en 6-3 met de overwinning aan de haal.

Garbiñe Muguruza moest minder diep gaan in de finale van Monterrey, waar er op hardcourt gespeeld werd. De verdienste van de Spaanse was dat ze prima opende en er stond op de belangrijke momenten. In het begin van set twee kreeg haar opponente steeds meer pijn en uiteindelijk moest Azarenka opgeven bij 6-1 en 3-1.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws