Flipkens, Wickmayer en Bonaventure gaan er lichtjes op vooruit op grotendeels ongewijzigde ranking
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Flipkens, Wickmayer en Bonaventure stijgen klein beetje op WTA-ranking

Flipkens, Wickmayer en Bonaventure gaan er lichtjes op vooruit op grotendeels ongewijzigde ranking
Foto: © photonews

De start van een nieuwe week gaat ook gepaard met het uitbrengen van de nieuwe ranglijsten in het tennis. Vooral voor Kirsten Flipkens, Yanina Wickmayer en Ysaline Bonaventure is dat goed nieuws. Voor hen zat er nipte plaatswinst in. Voor het overige vallen er weinig wijzigingen te bespeuren.

Zeker aan de top blijven zowat alle spelers en speelsters op dezelfde plaats staan. Dat geldt in het bijzonder voor de mannen. Op de ATP-ranking is de top zestig exact hetzelfde dan vorige week. David Goffin blijft dan ook 21ste. Voorts geen Belgische mannen in de eerste honderd. Nummer één van de wereld is nog altijd de Serviër Novak Djokovic.

FLIPKENS IN DE BUURT VAN VAN UYTVANCK

Bij de dames wisselen Svitolina (de huidige nummer zes) en Bertens van plaats. Dat is ook de enige wijziging in de top tien. Elise Mertens en Alison Van Uytvanck blijven respectievelijk 17de en 52ste. Van Uytvanck ziet Kirsten Flipkens wel naderen. Flipper gaat drie plaatsjes omhoog: van positie 58 naar 55.

Verderop sluipen Bonaventure en Wickmayer weer richting de eerste honderdtwintig. Bonaventure is 122ste en doet zo één plaatsje beter dan de week voordien. Wickmayer boekt drie posities winst en komt zo op de 126ste plaats.

Meer nieuws

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws