Alison Van Uytvanck neemt winnende start in het gravelseizoen
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Van Uytvanck klopt Smitkova in spannende eersterondepartij in Lugano

Alison Van Uytvanck neemt winnende start in het gravelseizoen
Foto: © photonews

Alison Van Uytvanck vertoeft momenteel in het Zwitserse Lugano voor haar start van het gravelseizoen. Daar heeft ze alvast haar eerste wedstrijd winnend afgesloten, al kreeg ze de zege niet cadeau. Na bijna twee uur tennis kreeg ze toch de Tsjechische Smitkova op de knieën met 6-2, 0-6 en 6-4.

Op het wedstrijdbegin van Van Uytvanck viel niets af te dingen. Ze zette veel druk op haar tegenstandster, deelde snel enkele tikken uit en stond zo na vier spelletjes meteen 4-0 voor. Twee opslagbeurten voor beide dames later was de eerste set al voorbij.

Nadien was het een compleet ander verhaal. Tereza Smitkova ging harder op de deur kloppen en won twee bijzonder felbevochten spelletjes op de service van Van Uytvanck. Die liet dan maar begaan toen set twee een verloren zaak leek en leverde haar opslag nogmaals blanco in.

PRIMA REACTIE NA DROGE 0-6

Van Uytvanck richtte zich op set drie om het laken weer naar zich toe te trekken. Nadat ze in haar eerste opslagspel van de beslissende set twee breakpunten overleefde, slaagde ze daar ook in. Van 2-2 gelijk ging Ali naar 4-2 voor. Dat beslissende kloofje verdedigde ze met succes in de resterende games.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws