Fed Cup-opponente van België in finale Monterrey, Wozniacki-Keys in Charleston

Fed Cup-opponente van België in finale Monterrey, Wozniacki-Keys in Charleston

Eind deze maand is ze één van onze tegenstandsters in de Fed Cup. Liefst hebben we dus dat bij aanvang van die ontmoeting Garbiñe Muguruza niet in al te grootse vorm verkeert, maar het tegendeel lijkt waar. In Monterrey staat ze in de finale. Hetzelfde geldt voor Wozniacki en Keys in Charleston.

De laatste keer dat Muguruza een finale speelde was in... Monterrey. Vorig jaar dus. Toen won ze het toernooi ook. Deze keer had ze in de halve finales weinig moeite met Rybarikova. Winst in de eerste drie spelletjes zette Muguruza op weg. Later deed ze er nog een break bij. Ook in de tweede set ging ze tweemaal door de opslag van haar opponente en het omgekeerde gebeurde slechts één keer: 6-2 en 6-3.

AZARENKA HEERST IN BESLISSENDE SET

Haar tegenstandster in de finale is Victoria Azarenka, nog zo'n topspeelster die al lang wacht op een triomf. Zij zegevierde in de topaffiche tegen Angelique Kerber. Nadat beide speelsters elk een spannende set wonnen, zou de beslissing vallen in set drie. Daarin was Azarenka oppermachtig: 6-4, 4-6 en 6-1.

In Monterrey wordt er nog op hardcourt gespeeld, maar ook het eerste graveltoernooi van het seizoen nadert zijn ontknoping. In Charleston klopte Caroline Wozniacki Petra Martic met 6-3 en 6-4. In de finale komt de Deense uit tegen Madison Keys, die met 6-4 en 6-0 won van Monica Puig.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws