Kirsten Flipkens treft topreekshoofd en drievoudig grandslamwinnares in Monterrey
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Flipkens neemt het in kwartfinales Monterrey op tegen Angelique Kerber

Kirsten Flipkens treft topreekshoofd en drievoudig grandslamwinnares in Monterrey
Foto: © photonews

Kirsten Flipkens zit bij de laatste acht op het WTA-toernooi van Monterrey. Als beloning wordt ze getrakteerd op een echte topaffiche. Tegenstandster in die kwartfinale is immers niemand minder dan Angelique Kerber, drievoudig grandslamwinnares en voormalig nummer één van de wereld.

Momenteel staat Kerber vijfde op de wereldranglijst. Flipkens bekleedt de 85ste positie. Beide speelsters zullen mekaar voor de vijfde keer bekampen. Flipkens won éénmaal, in 2009 op gravel. De andere onderlinge ontmoetingen werden beslecht in het voordeel van de Duitse.

FLIPKENS STERK OP DREEF

Kerber schakelde op weg naar de kwartfinales Kuchova en Muchova uit. Ook Kirsten Flipkens is echter sterk op dreef. Ze stuurde eerst de Servische Danilovic kansloos huiswaarts met 6-2 en 6-1. Nadien haalde onze landgenote het ook vlot van de Sloveense Jakupovic met tweemaal 6-3.

Het is niet voor het eerst dat Flipkens goed voor de dag komt in het Mexicaanse Monterrey. In 2016 stond ze er in de finale. Moest ze dit jaar verder geraken dan de kwartfinales, zou dat gezien de tegenstand toch wel een stunt van formaat zijn.

Meer nieuws

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws