Elise Mertens dondert van haar wolk en wordt afgestraft voor missen van matchbal
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Gemiste matchbal breekt Mertens zuur op tegen Kanepi

Elise Mertens dondert van haar wolk en wordt afgestraft voor missen van matchbal
Foto: © photonews

Elise Mertens doet het tegenwoordig voortreffelijk in het dubbelspel, maar in het enkel is het meer zoeken. Doe daarbij nog eens de omschakeling van hardcourt naar gravel, een verraderlijke tegenstandster en het niet benutten van een wedstrijdpunt. Dan kom je bij de uitschakeling in Charleston.

Nochtans speelde Mertens een uitstekende eerste set in haar eerste gravelmatch van het seizoen. Twee breakpunten gered in het openingsspel en vervolgens walste Mertens over Kaia Kanepi heen. Die laatste kreeg na 23 minuten een droge 6-0 om de oren.

ROLLEN OMGEKEERD IN SET TWEE

Zo'n score heeft echter altijd het gevaar van decompressie in zich. Of het daaraan lag, is moeilijk in te schatten. In elk geval was het zo dat de rollen in set twee volledig omgekeerd waren. Dit keer was het Kanepi die van in het begin de lakens uitdeelde en op haar beurt een set met 6-0 won.

Beide speelsters waren mekaar wel waard in de derde set. Kanepi leek eerst door te gaan op haar elan en liep 3-1 uit. Mertens knokte hierna knap terug en had bij 4-5 een matchbal, maar kon die niet benutten. Kanepi zette orde op zaken, forceerde nog een break en haalde de winst binnen: 0-6, 6-0 en 7-5 was de eindscore.

Meer nieuws

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws