Onze analiste haalt reden aan voor succes van Elise Mertens en Aryna Sabalenka
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

An-Sophie Mestach ziet dat Mertens en Sabalenka dezelfde prioriteiten hebben

Onze analiste haalt reden aan voor succes van Elise Mertens en Aryna Sabalenka
Foto: © photonews

Ook in het enkelspel blijft Elise Mertens tot veel in staat, maar in het dubbel is ze helemaal aan het doorgroeien naar de wereldtop na haar toernooizeges in Indian Wells en Miami. Telkens vierde ze aan de zijde van Aryna Sabalenka. An-Sophie Mestach licht het duo voor ons door.

Mestach, zelf tijdens haar actieve carrière ook het sterkst in het dubbel, heeft de evolutie van Mertens als dubbelspeelster goed gevolgd. "Vorig jaar dubbelde Elise met Demi Schuurs en dat ging heel vlot. Nu heeft ze twee heel grote toernooien gewonnen met Sabalenka. Op de Australian Open speelden ze ook al samen. Ze staan allebei top twintig van de wereld. Ze kunnen allebei iets aan het net. Het is een sterk duo."

"Ik denk dat Elise de focus legt op de grote toernooien en de Grand Slams", vervolgt Mestach. Kunnen ze ook daar triomferen? "Ik denk wel dat ze ver kunnen geraken. Het hangt af van het enkelspel, want dat vraagt veel energie. Hun prioriteit ligt ook op het enkel. Dat is anders vaak het moeilijke, dat je met een dubbelspeelster zit bij wie de prioriteiten ergens anders liggen. De prioriteit van dit duo is hetzelfde."

Het is handig als je goed overeen komt 

Een belangrijke reden voor hun succes, samen met het feit dat ze het naar verluidt ook goed met mekaar vinden naast de baan. "De klik moet er zijn. Het is altijd handig als je goed overeen komt, zowel op als naast de baan. Je spendeert tijd samen en je traint geregeld samen. Dat is dan mooi meegenomen. Als de resultaten volgen, gaat dat wat gemakkelijker dan wanneer je aan het verliezen bent."

Meer nieuws

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws