Na 'Sunshine Double' heeft ambitieuze Elise Mertens een nieuw doel voor ogen
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties

Elise Mertens droomt van eindwinst op een grandslam in het dubbelspel

Na 'Sunshine Double' heeft ambitieuze Elise Mertens een nieuw doel voor ogen
Foto: © photonews

Elise Mertens zit op een wolk. Althans toch in het dubbelspel. Twee weken na eindwinst op Indian Wells was de Limburgse aan de zijde van Aryna Sabalenka ook de sterkste in het dubbelspel in Miami. Het volgende doel van Mertens is een eindzege op een grandslam.

Dankzij eindwinst op Indian Wells en in Miami heeft Mertens zich verzekerd van de 'Sunshine Double'. "Twee grote titels op een rij veroveren, dat is niet niks", vertelde Mertens na haar overwinning tegen Samantha Stosur en Shuai Zhang, de winnaressen van de Australian Open van dit jaar. 

Dankzij haar zege springt Mertens naar de zesde plek op de WTA-ranking van het dubbelspel. "Dit is heel indrukwekkend, ook voor mij. We hebben opnieuw een ongelooflijke week meegemaakt. De eerste set was erg belangrijk, ik was erg blij dat we die toch nog wisten te winnen. We leidden met 5-3 en hadden enkele setballen, maar uiteindelijk kwamen zij nog terug."

'Niet te hard van stapel lopen'

Mertens hoopt nu nog een stap te zetten. "We werken hard om mooie prestaties neer te zetten, ook al gaat het maar om dubbelspel", relativeert de Belgische nummer één bij Sporza. "Het volgende doel is het proberen winnen van een grandslamtoernooi met Aryna, maar we willen niet te hard van stapel lopen."

"Het enkelspel blijft toch het belangrijkst. Ik heb het in ieder geval enorm naar mijn zin aan de zijde van Aryna. Ze is heel ontspannen op het court en geeft zich 100 procent bij iedere bal. We zullen zien wat de toekomst in petto heeft voor ons", besluit Mertens

Meer nieuws

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws