Opnieuw een trainerswissel voor Belgische nummer één Elise Mertens
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 9 reacties

Elise Mertens neemt afscheid van David Taylor en gaat opnieuw samenwerken met Robbe Ceyssens

Opnieuw een trainerswissel voor Belgische nummer één Elise Mertens
Foto: © photonews

Opnieuw een trainerswissel voor Elise Mertens. De Belgische nummer één van het vrouwentennis werkt niet langer samen met de Australiër David Taylor. Dat heeft de Limburgse vrijdagochtend bekendgemaakt.

Taylor werkte sinds eind vorig jaar samen met Mertens, maar na enkele maanden komt er dus alweer een einde aan de samenwerking. Nochtans ging het de afgelopen weken goed voor de Limburgse. Mertens won het sterk bezette toernooi van Doha en staat tegenwoordig 14e op de WTA-ranking. Daarna volgden wel twee snelle uitschakelingen in het enkelspel van Miami en Indian Wells. 

Taylor is de ex-coach van onder meer Martina Hingis, Ana Ivanovic en huidig nummer één Naomi Osaka. Mertens zal vanaf nu opnieuw samenwerken met haar vriendje Robbe Ceyssens. 

"Ik wens David Taylor veel succes met zijn nieuwe uitdaging bij Tennis Australia en Daria Gavrilova", aldus Mertens op Twitter. "Robbe Ceyssens, die me de afgelopen weken al hielp, zal opnieuw full time in het team komen. Ik kijk er naar uit om samen dingen te verwezenlijken in de toekomst."

Meer nieuws

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws