🎥 'Dancing Elise': Mertens alweer naar nieuwe dubbelfinale en viert dat met een dansje

🎥 'Dancing Elise': Mertens alweer naar nieuwe dubbelfinale en viert dat met een dansje
Foto: © photonews

Elise Mertens blijft in het dubbelspel van overwinning naar overwinning gaan. Aan de zijde van Aryna Sabalenka veroverde ze al de trofee van Indian Wells. Wie weet kan ze straks ook die van de Miami Open in haar prijzenkast zetten. Het duo staat alvast in de finale.

In de halve finales kwamen ze uit tegen Azarenka en Barty, vooral twee sterke enkelspeelsters. Het zag er aanvankelijk niet naar uit dat het zo'n mooie avond zou worden voor Mertens en Sabalenka. Ze stonden al gauw 0-3 achter. Gelukkig konden ze dat even snel weer rechtzetten en werd het 3-3.

RAAK BIJ VIERDE SETPUNT

Hun opponentes plaatsten een nieuwe tussenspurt en hadden de eerste set voor het grijpen, maar dat was zonder de veerkracht van Mertens en Sabalenka gerekend. Die sleepten nog een tiebreak uit de brand en liepen daarin 6-3 uit. Ze zagen het team aan de overkant van het net nog wel langszij komen, maar sloegen dan toch toe bij het vierde setpunt.

De tweede set dreigde het omgekeerde scenario te worden, met Mertens en Sabalenka die een 5-3-voorsprong uit handen gaven. Ze hielden het hoofd koel en maakten het alsnog af zonder setverlies: 7-6 (8/6) en 7-5. Dat ze het ook naast de baan prima met mekaar kunnen vinden, kwam na de match tot uiting met een overwinningsdansje.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws