Traditietoernooi voor landenteams na meer dan dertig jaar van kalender gehaald

Hopman Cup wordt vervangen door ATP Cup

Traditietoernooi voor landenteams na meer dan dertig jaar van kalender gehaald

Door de conflicten tussen de verschillende instanties in het tennis zijn er iets teveel landentoernooien ontstaan dan goed is voor de sport. Er moest er dus eentje van de kalender verdwijnen en dat is de Hopman Cup geworden. Vorig jaar verloren Kerber en Zverev nog de finale van die Hopman Cup.

De Hopman Cup was een toernooi voor gemengde landenteams dat sinds 1989 jaarlijks in Australië georganiseerd werd aan het begin van het seizoen. Elk land mocht één man en één vrouw afvaardigen. Zij moesten het dan opnemen tegen teams uit andere landen.

BIJNA TRIOMF VOOR HENIN EN BEMELMANS

Vorig jaar wonnen Federer en Bencic namens Zwitserland de finale tegen de Duitsers Zverev en Kerber. België haalden één keer de finale van de Hopman Cup, in 2011. Justine Henin en Ruben Bemelmans vertegenwoordigen toen ons landje en legden het in de eindstrijd af tegen de Verenigde Staten.

Het toernooi verdwijnt dus nu en zal op de kalender vervangen worden door de ATP Cup. Dat is een nieuw in het leven geroepen landentoernooi met enkele mannelijke duo's. Aan de ATP Cup zullen er 24 landen mogen meedoen. Ook dit toernooi zal doorgaan in Australië.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws