Het gaat de goede kant uit met David Goffin: "Hij moet nu eenmaal vrij zijn in zijn hoofd om goed te kunnen tennissen"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties

Johan Van Herck ziet het opnieuw de goede kant uitgaan met David Goffin

Het gaat de goede kant uit met David Goffin: "Hij moet nu eenmaal vrij zijn in zijn hoofd om goed te kunnen tennissen"
Foto: © photonews

Ondanks zijn verlies in de achtste finales tegen Frances Tiafoe lijkt het opnieuw de goede kant uit te gaan met David Goffin, die in Miami vertrouwen tankte met enkele overwinningen. Johan Van Herck ziet het graag gebeuren.

Het waren moeilijke maanden voor Goffin. "David is altijd iemand geweest die veel sereniteit en rust rondom zich moet voelen en dat was hij de voorbije maanden, met het afscheid van zijn coach Thierry Van Cleemput, toch wel een beetje kwijt", laat Van Herck optekenen in HLN. "Hij heeft overwinningen en vertrouwen nodig om zijn beste niveau te halen en daar leek hij in Miami stilaan weer naartoe te groeien."

"Hij moet nu eenmaal vrij zijn in zijn hoofd om goed te kunnen tennissen. Hij toonde alleszins veel goesting en was erg gemotiveerd om terug te keren naar zijn vroegere niveau."

'Volste vertrouwen'

De vierde ronde was dan wel het eindstation tegen de jonge Amerikaan Frances Tiafoe. Toch zag de Davis Cup-kapitein veel positieve punten. "En toch zie je opnieuw een David die behoorlijk tennis speelt", klinkt het. "Ook na mijn gesprek met hem heb ik er het volste vertrouwen in dat hij gaat terugkomen." 

Van Herck vindt dan ook dat Goffin en nieuwe coach Thomas Johansson op de juiste weg zijn. "Johansson heeft een duidelijk idee over hoe hij wil dat David gaat spelen. Hij wil dat David nog wat meer naar het net komt en ook dat hij zich wat meer toont op de baan. Vandaar dat Goffin in Miami zich al wat meer liet horen tijdens de wedstrijden en zijn vuisten balde. Dat vind ik de juiste insteek. Nu heeft hij enkel nog wat matchen nodig. Hopelijk komen die er in Monte Carlo."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws