Elise Mertens bereikt alweer een halve finale in dubbel, Halep kan opnieuw nummer één worden in enkelspel

Elise Mertens bereikt alweer een halve finale in dubbel, Halep kan opnieuw nummer één worden in enkelspel
Foto: © photonews

Elise Mertens blijft maar doorstomen. Haar opmars als dubbelspeelster is nog lang niet ten einde. Haar samenwerking met Aryna Sabalenka is echt wel een schot in de roos. Samen plaatsten ze zich in Miami vlot voor de halve finales. Ondertussen is er ook een interessante ontwikkeling in het enkel.

Elise Mertens en Aryna Sabalenka wonnen vorige week nog het prestigieuze toernooi van Indian Wells. In de halve finales versloegen ze daar de Canadese Dabrowski en de Chinese Xu. Die twee speelsters kwamen ze in de kwartfinales in Miami opnieuw tegen.

Dit keer hadden Mertens en Sabalenka er nog minder moeite mee. Er stond geen maat op de Belgisch/Wit-Russische duo. Een blitzstart zette Mertens en haar dubbelpartner goed op weg. In geen tijd stond het 5-0 en was het binnenhalen van de eerste set slechts een formaliteit.

NU TEGEN AZARENKA EN BARTY

In de tweede set zagen ze eerst nog wel een break voorsprong verloren gaan, maar maakten ze er nadien met vier spelletjes op rij toch al snel een einde aan: 6-2, 6-2. Na deze klinkende overwinning wachten Victoria Azarenka en Ashleigh Barty in de halve finales.

PLISKOVA - HALEP IN HALVE FINALES ENKEL

Het enkelspel in Miami zou ook nog wel eens lang kunnen nazinderen. Kontaveit-Barty is misschien een minder verwachte affiche bij de laatste vier, maar de andere halve finale gaat tussen toppers Karolina Pliskova en Simona Halep. Indien Halep wint, wordt ze opnieuw nummer één van de wereld. Bij de mannen plaatste Roger Federer zich voor de kwartfinales.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws