🎥 Justine Henin, Ruben Bemelmans en Roger Federer zorgden mee voor hoogtepunten in 31 jaar Hopman Cup

Hopman Cup bestond 31 jaar: dé hoogtepunten met onder andere ook Justine Henin!

🎥 Justine Henin, Ruben Bemelmans en Roger Federer zorgden mee voor hoogtepunten in 31 jaar Hopman Cup
Foto: © photonews

De Hopman Cup is aan zijn einde gekomen, nadat het 31 jaar lang toch een leuk format was om de beste spelers en speelsters ter wereld ingespeeld te krijgen. Voor ons als Belgen was 2011 het hoogtepunt, maar de geschiedenis van dit toernooi schenkt ons nog tal van prachtige andere momenten.

Het beste dat dit toernooi aan het publiek heeft kunnen bieden, is de constante aanwezigheid van absolute toppers. Weinige tennissterren trokken hun neus op voor de Hopman Cup. Aangezien het toernooi telkens zo vroeg op het seizoen geprogrammeerd stond, is dat toch wel opvallend.

FEDERER RECORDHOUDER

Monica Seles, Steffi Graff, Boris Becker, Martina Hingis, Roger Federer, Serena Williams, Lindsay Davenport: allemaal wonnen ze voor hun land de Davis Cup. Federer is de inviduele recordhouder met drie eindzeges. Hij won de Hopman Cup de laatste twee jaar voor Zwitserland aan de zijde van Belinda Bencic.

SELES ZET DE TOON

De vele afgewerkte wedstrijden uit de voorbije tientallen jaren zijn het uiteraard waard om eens nader op in te zoemen. Het eerste echte tennisicoon dat dit toernooi kon winnen, was Monica Seles in 1991. Ze trad toen nog aan voor Joegoslavië. Seles zou uitgroeien tot negenvoudig grandslamwinnares. Ze demonstreerde haar potentieel door Natalia Zvereva in de Hopman Cup te trakteren op een ferme rammeling.

Een volgend hoogtepunt kwam er in het jaar nadien toen het publiek in Australië Steffi Graff en Boris Becker samen zag spelen. Jana Novotna is nog één van die legendarische speelsters die actief was op de Hopman Cup, met een eindzege voor Tsjechië in 1994. Zes jaar later kwam er met Zuid-Afrika een verrassende winnaar uit de bus en dat was grotendeels te danken aan Amanda Coetzer.

Na de overgang naar het modernere tennis kregen we in 2008 een uniek zicht te zien: Serena Williams aan de ene kant van het net en Novak Djokovic aan de andere. In 2011 leidden Justine Henin en Ruben Bemelmans België naar de finale, die verloren werd tegen de VS. Historisch was de dubbelmatch Federer/Bencic - Zverev/Kerber eerder dit jaar, de laatste match ooit op de Hopman Cup.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws