Net niet voor Goffin: Amerikaans talent is in twee spannende sets te sterk

Net niet voor Goffin: Amerikaans talent is in twee spannende sets te sterk
Foto: © photonews

In het enkelspel schiet er geen enkele Belg meer over op de Miami Open nu ook David Goffin werd uitgeschakeld. Nochtans zat er wel meer in. Zeker de eerste set had Goffin moeten winnen. Het draaide anders uit en ook in de tweede set was Tiafoe een tikkeltje beter: 7-5 en 7-6 (8/6).

De achtste finale ging sowieso een verraderlijke match zijn, want de 21-jarige Tiafoe is één van de opkomende talenten in het mannentennis. Op Grand Slams kende hij evenwel nog geen succes, maar zijn progressie valt niet te ontkennen: vorig jaar eerste toernooiwinst, in februari nog zijn hoogste positie ooit bereikt. Nu is de Amerikaan het nummer 34 van de wereld.

Toch was het Goffin die het best uit de startblokken schoot. Bij 2-3 ging hij door de service van zijn opponent. Die brak wel onmiddellijk terug, maar Goffin antwoordde met nog een break. Onze landgenoot had bij 3-5 dus uitzicht op setwinst. Nadien liep het mis: dankzij vier spelletjes op rij ging Tiafoe alsnog met de eerste set aan de haal.

VIER MATCHPUNTEN GERED

In de tweede set gaven beide spelers mekaar geen duimbreed toe. In het negende spel van de set moest Goffin wel al drie wedstrijdpunten wegwerkte. Nadat hij hier in slaagde, dwong hij de tiebreak af. Tiafoe zag een minibreak verloren gaan, maar kon het nadien toch nog in twee sets afmaken. Goffin redde nog een vierde matchpunt, het vijfde was er teveel aan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws