🎥 Alweer een vroege uitschakeling voor Novak Djokovic, ook verrassing in damestoernooi
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 3 reacties

Djokovic verliest van Bautista Agut in achtste finales Miami

🎥 Alweer een vroege uitschakeling voor Novak Djokovic, ook verrassing in damestoernooi
Foto: © photonews

Novak Djokovic speelde een waanzinnig sterk 2018 en won dit jaar ook de Australian Open, maar nu lijkt er toch wat zand in de machine te kruipen. In Miami slaagde de Serviër er niet in om de kwartfinales te bereiken. Bautista Agut was te sterk. Bij de dames sneuvelde Petra Kvitova.

Na Indian Wells is dit het tweede toernooi op rij dat Djokovic er niet in slaagt de kwartfinales te bereiken en dat hij er uit gaat tegen een speler die de subtop zeker niet overstijgt. Bautista Agut is het nummer 25 van de wereld en kan in een goede dag natuurlijk wel een aardig stukje tennissen.

BLITZSTART DJOKOVIC NOG UITGEWIST

Toch zag het er aanvankelijk naar uit dat de Spanjaard tennisles zou krijgen van 's werelds nummer één: 1-6 in ruim een halfuur. Bautista Augut beet zich echter vast in de partij en zorgde nog voor de ommekeer: 1-6, 7-5 en 6-3. Djokovic wijt zijn vroege uitschakelingen aan afleidingen naast de baan. In de kwestie rond het ontslag van ATP-baas Kermode stuitte Djokovic Federer en Nadal tegen de borst.

Bij de dames haalde Petra Kvitova wel de kwartfinales, maar dat werd dan ook wel het eindstation voor de tweevoudige grandslamwinnares. Ashleigh Barty redde tegen haar een setpunt in de tiebreak om vervolgens zelf nog de eerste set te winnen. Het was van doorslaggevend belang, want hierna haalden beide dames elk nog een set binnen. Barty won met 7-6 (8/6), 3-6 en 6-3.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

13/10/2019 - 20/10/2019 European Open

Nieuwste reacties