Ondanks vertrouwensboost ziet David Goffin nog genoeg werkpunten
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties

David Goffin voorspelt moeilijke match tegen Frances Tiafoe in Miami

Ondanks vertrouwensboost ziet David Goffin nog genoeg werkpunten
Foto: © photonews

David Goffin (ATP 20) lijkt opnieuw op de goede weg te zijn. Na een zege tegen de Italiaan Marco Cecchinato (ATP 16) staat de Luikenaar in de vierde ronde in Miami.

Goffin klopte de Italiaan met twee keer 6-4. "Het ging vandaag opnieuw wat beter", citeert Belga de Belgische nummer één. "Er waren heel goede dingen, ook al geef ik twee keer mijn opslag uit handen bij 5-2, wanneer ik mag serveren voor de eerste set en op het einde van de match. Ik moet rigoureus blijven bij elke opslag, bij elk punt om het af te maken."

"Ik bevind mij nog niet in het stadium waarin ik vol vertrouwen een wedstrijd beëindig door agressief en bevrijd te spelen. Maar goed, bij 5-4 heb ik mij herpakt en kon ik besluiten met twee knappe ballen langs de lijn."

Nu Tiafoe

In de achtste finales neemt Goffin het op tegen de 21-jarige thuisspeler Frances Tiafoe (ATP 34). Die won van de ervaren Spanjaard David Ferrer (ATP 155). "Tiafoe, in de VS, zal heel gemotiveerd zijn. Het wordt geen evidente match", aldus Goffin.

"Hij begon knap aan het seizoen met een mooi parcours in Melbourne (kwartfinales op de Australian Open, red.). Hij heeft veel kracht en het wordt niet gemakkelijk hier tegen hem te spelen. Het publiek zal achter hem staan. Ik zal er elk punt moeten staan", besluit Goffin

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws