Alle Belgische dames naar huis: Elise Mertens verslikt zich in Tsjechisch talent
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 4 reacties

Vondrousova klopt Mertens in spannende tweesetter in derde ronde Miami

Alle Belgische dames naar huis: Elise Mertens verslikt zich in Tsjechisch talent
Foto: © photonews

De Miami Open gaat verder zonder Belgische tennisspeelsters. Elise Mertens is er immers niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de achtste finales. Tegen Markéta Vondrousova was het constant achtervolgen geblazen, knokte ze telkens wel terug, om het dan af te leggen op de belangrijke momenten.

Vondrousova is één van die youngsters die een mooie toekomst voorspeld wordt en staat op haar negentiende al in de top zestig. Ze deed er niet lang over om te laten zien waarom: van 1-1 ging het naar 4-1. Het bleef wel breaks regenen en dat gaf Mertens de kans om helemaal terug te komen.

LATE REBREAK LEVERT NIETS OP

De Belgische nummer één maakte er 4-4 van, maar zag de eerste set alsnog met 6-4 verloren gaan. Ook in set twee nam Vondrousova aanvankelijk het voortouw. Bij 6-4 en 3-1 leek de Tsjechische op weg naar een simpele zege. Toen ze moest uitserveren, moest ze haar opslag toch nog een keertje inleveren.

Mertens sleepte er zo nog een tiebreak uit. Die moest ze winnen om haar kansen levende te houden, maar Mertens was in de breaker helemaal niet opgewassen tegen Vondrousova. De tiener haalde de winst binnen met 6-4 en 7-6 (7/1). Vondrousova treft in de volgende ronde de Duitse Maria.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws