? Wickmayer snoept set af van nummer één van de wereld, Mertens wél naar derde ronde Miami

Mertens plaatst zich voor derde ronde terwijl Wickmayer zich troost met setwinst tegen Osaka

? Wickmayer snoept set af van nummer één van de wereld, Mertens wél naar derde ronde Miami

Een paar maanden geleden zat ze nog erg diep, maar Yanina Wickmayer is opnieuw aan het bouwen naar de weg omhoog. Dat heeft ze in Miami nog maar eens bewezen tegen nummer één van de wereld Naomi Osaka. Die had drie sets nodig voor de zege. Elise Mertens klaarde haar klus zonder setverlies.

Wickmayer had de voorbije weken voornamelijk in Challengers haar vertrouwen opgevijzeld. De beste speelster ter wereld partij geven, is natuurlijk nog wel iets anders. Dat mocht de Vlaams-Brabantse al snel aan de lijve ondervinden. Er leek een rammeling aan te komen, want in de eerste set won ze geen enkel spelletje.

Hierna wijzigde het spelbeeld echter: Wickmayer gooide alle schroom van zich af, knokte zich in de wedstrijd en toverd de meest prachtige punten uit haar racket. Een break achterstand werd onmiddellijk weer goedgemaakt en in de tiebreak was Wickmayer simpelweg de betere speelster.

Osaka kon uiteraard niet bij de pakken blijven zitten en schakelde nog een niveau hoger bij aanvang van de derde set. Ze won de eerste drie spelletje. Wickmayer klampte nog aan in het vierde spel, maar meer zat er niet meer in. Osaka zette een 6-0, 6-7 (3/7) en 6-1 op het bord. De Japanse treft in de derde ronde de Chinese Hsieh.

Toch zit er nog een Belgische in het damestoernooi, want Elise Mertens volbracht haar opdracht tegen de Française Pauline Parmentier. De Hamontse snelde meteen naar een 4-0-voorsprong, die ze later omzette in setwinst. In set twee werkte Mertens tweemaal een break achterstand weg om het vervolgens af te maken met 6-2 en 7-5. Volgende tegenstandster is de Tsjechische Vondrousova.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws