Wickmayer ontdoet zich van Amerikaanse en mag zich opmaken voor 's werelds nummer één
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Yanina Wickmayer treft na zege tegen Vickery 's werelds nummer één Naomi Osaka

Wickmayer ontdoet zich van Amerikaanse en mag zich opmaken voor 's werelds nummer één
Foto: © photonews

Goed nieuws van in Miami. Daar heeft Yanina Wickmayer haar opmars verder gezet. Het gaat al een hele tijd beter met de Vlaams-Brabantse. Ze plaatste zich in Miami voor het hoofdtoernooi en heeft ook de eerste ronde overleefd. Wickmayer krijgt als beloning een topaffiche tegen Naomi Osaka.

Wickmayer nam het in de eerste ronde op tegen de één plaatsje lager gerangschikte Sachia Vickery. Beide speelsters bleven 'on serve', tot Wickmayer haar vierde opslagbeurt blanco moest inleveren. Het zette Vickery op weg naar drie games op rij en setwinst.

Vervolgens nam Wickmayer wel de touwtjes stevig in handen. Bij 1-1 in de tweede set was het haar beurt om drie spelletjes op rij te winnen. Vickery naderde nog wel tot 4-3, maar in de volgende twee felbevochte spelletjes hield Wickmayer het hoofd koel.

STUNTEN TEGEN GRANDSLAMWINNARES?

Ook in set drie een gelijkaardig scenario: bij 1-1 schakelde onze landgenote een versnelling hoger. Deze keer had Vickery helemaal geen verhaal meer. Wickmayer zette door en won met 3-6, 6-3 en 6-1. In de tweede ronde mag ze proberen te stunten tegen de Japanse Osaka, nummer één van de wereld en winnares van de laatste twee Grand Slams.

Meer nieuws

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws