Simona Halep grijpt terug naar bekend gezicht als opvolger van Thierry Van Cleemput
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Simona Halep gaat opnieuw samenwerken met Daniel Dobre

Simona Halep grijpt terug naar bekend gezicht als opvolger van Thierry Van Cleemput

Simona Halep, momenteel het nummer drie van de wereld, heeft in haar zoektocht naar een nieuwe coach gekozen voor een gelijkaardige weg als David Goffin. Ook zij grijpt terug naar iemand waarmee ze vroeger al samenwerkte onder haar vorige trainer. Daniel Dobre moet haar aan meer successen helpen.

De voormalig nummer één van de wereld verklapte het nieuws op de Miami Open, waar ze het in de zestiende finales zal opnemen tegen Julia Goerges. "Ik heb een Roemeense coach, iemand waarmee ik vroeger al samenwerkte, zelfs in mijn periode onder Darren Cahill. Zijn naam is Daniel Dobre. Ik ben blij met mijn beslissing", kondigt Halep aan.

We hebben een goede band en dat maakt het gemakkelijker 

Een vertrouwd gezicht keert zo terug in haar omgeving. "We hebben zelfs al samen gewerkt voor mijn periode met Darren. Hij kent me redelijk goed. Ik vertrouw hem. Het belangrijkste is dat ik mij goed voel bij hem. We hebben een goede band en dat maakt het allemaal gemakkelijker."

Heel even ging Halep in zee met Thierry Van Cleemput, de ex-coach van David Goffin, maar dat duurde niet lang. "Ik moet geïnspireerd worden. Na twintig jaar tennis kan je technisch of tactisch niet veel veranderen. Voor mij is het belangrijkste de band tussen speler en coach."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

13/10/2019 - 20/10/2019 European Open

Nieuwste reacties