Elise Mertens krijgt ook in het enkelspel top tien in het vizier, nieuwe nummer twee bij de dames

Elise Mertens krijgt ook in het enkelspel top tien in het vizier, nieuwe nummer twee bij de dames
Foto: © photonews

Elise Mertens heeft haar seizoen de voorbije maand toch een nieuw elan gegeven. Op Indian Wells was ze vooral succesvol in het dubbelspel, maar ook in het enkel gaat ze erop vooruit op de wereldranglijst. Mertens is nu het nummer veertien van de wereld.

Zo komt ze weer een stukje dichter bij de top tien. Mertens stijgt na haar avontuur op Indian Wells twee plaatsen: van positie zestien gaat ze naar de veertiende plek. Om de eerste tien te halen, moet ze nog voorbij Barty, Sevastova en Wozniacki. In het dubbel bekleedt Mertens wel al de tiende plaats. Van Uytvanck en Flipkens blijven 51ste en 56ste.

ANDREESCU IN TOP 25

Naomi Osaka blijft het nummer één van de wereld, maar vlak achter haar verandert er wel één en ander. Petra Kvitova gaat voorbij Simona Halep en is nu de eerste achtervolgster van de Japanse. Kerber wint dankzij haar finaleplaats in Indian Wells vier plaatsen en komt weer de top vier binnen. Winnares Andreescu stijgt liefst 36 plaatsen en staat plots 24ste.

Ook bij de mannen is de winnaar van het prestigieuze toernooi uiteraard beloond met plaatswinst. Dominic Thiem doet vier plaatsen beter dan vorige week en is nu de nummer vier. De Oostenrijker komt zo net voor Federer. Helemaal bovenaan blijft Djokovic onaantastbaar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws