Elise Mertens haalt grootste dubbeltitel uit haar carrière binnen en duikt zowaar top tien in

Elise Mertens haalt grootste dubbeltitel uit haar carrière binnen en duikt zowaar top tien in
Foto: © photonews

En of Elise Mertens en Aryna Sabalenka een goede 'match' zijn. Ook naast de baan, zo lijkt het. Maar vooral toch op de baan. In de dubbelfinale op Indian Wells troffen ze met Krejcikova en Siniakova twee echte specialistes. De Tsjechische meisjes werden echter op een bolwassing getrakteerd.

Bij 1-1 zorgden Mertens en Sabalenka voor het eerst voor een kloofje. Hun voorsprong werd in eerste instantie nog tenietgedaan: 3-1 werd 3-3. Vanaf dan stond er echter geen maat meer op de Belgisch-Wit-Russische combinatie en kon de tegenstand uit Tsjechië amper nog iets inbrengen.

Via drie spelletjes op rij gingen Mertens en Sabalenka naar setwinst. Krejcikova en Siniakova gingen nadien nog wel mee tot 2-2, maar hierna was hun verhaal voorbij. Vier spelletjes op rij gingen naar Mertens en haar dubbelpartner. Die haalden zo de eindzege binnen met 6-3 en 6-2.

ACHTSTE EINDZEGE IN HET DUBBEL

Het is de achtste keer in haar loopbaan dat Mertens een WTA-dubbeltoernooi wint, maar het eerste van dit allooi. Mertens is goed op weg om zich stilaan te manifesteren als één van de beste dubbelspeelsters ter wereld. Ze komt zelfs op de tiende plaats terecht op de dubbelranking.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws