Angelique Kerber moet voorbij 18-jarige sensatie voor eerste Indian Wells-triomf
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Kerber treft jong talent Andreescu in finale Indian Wells

Angelique Kerber moet voorbij 18-jarige sensatie voor eerste Indian Wells-triomf

Angelique Kerber heeft al drie Grand Slams achter haar naam staan, maar won nog nooit Indian Wells. Daar kan morgen verandering in komen, want de Duitse staat in de finale van het prestigieuze toernooi. Dan moet ze wel nog Andreescu, het jonge talent uit Canada, op de knieën krijgen.

Bianca Andreescu is amper 18 jaar, maar won dit jaar wel al het toernooi van Newport Beach. In de kwartfinales in Indian Wells gaf ze Muguruza tennisles en de Canadese was ook te sterk voor Masters-kampioene Elina Svitolina. Nochtans miste Andreescu haar start en verloor ze de eerste drie spelletjes. Dat zette de tiener vlot recht door warempel zeven spelletjes op rij te winnen.

ANDREESCU STAAT ER IN BESLISSENDE SET

Zo stond Svitolina uiteraard al een set in het krijt, maar de Oekraïense achtte het haar moment om een reeksje neer te zetten. Via vier opeenvolgende spelletjes ging ze naar 1-4 en dat werd dan later 2-6. Alles te herdoen dus, maar Andreescu zette nog eens aan bij het begin van set drie.

Een eerste break werd nog ongedaan gemaakt, maar een tweede niet meer. En dat ondanks een aantal lange en felbevochten games aan het eind van de match. Andreescu hield stand en schakelde Svitolina na twee uur en twaalf minuten uit met 6-3, 2-6 en 6-4.

KERBER ZET GEMISTE START VLOT RECHT

Minder spanning was er in de tweede halve finale, al was dat wel een aantrekkelijke affiche. Met achtste reekshoofd Kerber stond een onvervalste topper tegen Belinda Bencic, dé speelster in vorm. De Zwitserse had twaalf matchen op rij gewonnen. Kerber was niet onder de indruk. Ze kwam nochtans 2-4 achter, maar maakte alsnog een einde aan de reeks van haar opponente met 6-4 en 6-2.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws