Geknokt en gewonnen: Goffin houdt taaie opponent af in tiebreaks
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 6 reacties

Goffin in twee tiebreaks voorbij de Noor Ruud naar kwartfinales

Geknokt en gewonnen: Goffin houdt taaie opponent af in tiebreaks
Foto: © photonews

David Goffin ligt nog altijd op schema om het challengertoernooi in Phoenix te winnen. Zijn plaats in de kwartfinales heeft hij wel niet cadeau gekregen. De jonge Casper Ruud kon een hele wedstrijd met hem wedijveren. Op de belangrijke momenten was Goffin een tikkeltje beter.

Een vrijgeleide naar de laatste acht kreeg Goffin dus niet. Het 20-jarige talent Ruud, die met de 94ste plaats op de ranglijst zijn hoogste notering tot dusver beet heeft, had niets te verliezen. Bij 4-4 kon Goffin voor het eerst zijn service afnemen. Uitserven zat er niet in: de Belgische nummer één maakte nog wel een 0-40 goed, maar de rebreak volgde alsnog.

In het twaalfde spel moest hij zelfs een setpunt wegwerken, maar in de tiebreak stond Goffin er wel. Van 2-2 ging het naar 5-2 en die kloof bleef op het bord. In set twee bleef het gelijk opgaan, tot Goffin bij 5-5 gebroken werd. Deze keer kon hij zelf onmiddellijk terug breaken.

NU TEGEN CARUSO

Opnieuw kwam er dus een tiebreak aan te pas. Bij 4-4 was nog alles mogelijk. Door de volgende drie punten te halen, maakte Goffin er eein eind aan: 7-6 (7/4) en 7-6 (7/4). In de kwartfinales wacht de Italiaan Salvatore Caruso.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws