Elise Mertens mag voor de titel spelen op Indian Wells

Elise Mertens mag voor de titel spelen op Indian Wells
Foto: © photonews

Ze is er dan misschien niet in geslaagd om mee te draaien tot in de laatste ronden in het enkeltoernooi, maar in het dubbelspel geraakt Elise Mertens wel ver op Indian Wells. Onze landgenote staat samen met Aryna Sabalenka zelfs in de finale. Daarin wachten Krejcikova en Siniakova.

Samen met het Wit-Russische talent Sabalenka rondde Mertens haar halve finale dus winnend af. Het duo Dabrowski/Xu moest vooral in de eerste set de wet van de sterkste ondergaan. Van 2-2 ging het naar 6-2. Mertens en Sabalenka bleven ook hierna doorstomen en hadden bij 6-2 en 4-1 de winst voor het grijpen.

Toch werd het nog verrassend spannend. Het verschil in de tweede set was ook slechts één break en die kloof werd nog dichtgefietst. Bij 5-2 wonnen Dabrowski en Xu drie spelletjes op rij. Mertens en Sabalenka liepen in de tiebreak wel weer snel uit naar 4-1 en gaven het deze keer niet meer uit handen. Het werd 6-2 en 7-6 (7/5). In de finale wachten er twee Tsjechische dubbelspecialisten.

FEDERER - NADAL BIJ DE MANNEN?

Ook in het enkelspel krijgt de eindfase stilaan vorm. De eerste halve finale bij de mannen gaat tussen Thiem en Raonic. De andere wordt mogelijk Federer - Nadal, op voorwaarde dat beide toppers hun kwartfinale nog winnen. Bij de dames zit Bencic na een zege tegen Karolina Pliskova bij de laatste vier. Bencic neemt het nu op tegen Kerber terwijl Andreescu Svitolina treft.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws