Wrevel aan de top: Djokovic drijft zijn wil door en negeert hierbij Federer en Nadal

Wrevel aan de top: Djokovic drijft zijn wil door en negeert hierbij Federer en Nadal
Foto: © photonews

De top van het mannentennis voert niet enkel strijd op het terrein, maar ook in de bestuurskamer. Hoe gek dat ook mag klinken. Tijdens Indian Wells stond er een stemming op het programma over de toekomst van ATP-voorzitter Chris Kermode. Die mag eind dit jaar zijn boeltje pakken.

Het is een publiek geheim dat het niet klikte tussen Djokovic en Kermode. De Serviër is echter niet alleen het nummer één van de wereld, maar ook voorzitter van de spelersraad. Daarom verrichtte hij lobbywerk en stuurde hij de stemming zodanig dat het lot van de Britse ATP-baas bezegeld was.

GEEN TIJD VOOR FEDERER

Uiteraard kan niet enkel de stem van Djokovic de doorslag geven en was er verdeeldheid over Kermode. Al waren er zeker ook topspelers die hem nog steunden. Federer had graag de dag voor de stemming nog met Djokovic gesproken over de kwestie, maar kreeg te horen dat zijn collega geen tijd had. Federer liet weten dat dit 'moeilijk te begrijpen was'.

Rafael Nadal zetelde niet meer in de spelersraad, maar was wel een groot voorstander van Kermode en van continuïteit aan de top op zich. De Spanjaard deed er zijn beklag over dat hij over het al dan niet aanblijven van de man niet geraadpleegd werd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws