Bonaventure buigt voor ex-nummer één, Wickmayer treft diens zus na vlotte zege tegen Roemeense
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Karolina Pliskova schakelt met Ysaline Bonaventure laatste Belgische uit in Indian Wells

Bonaventure buigt voor ex-nummer één, Wickmayer treft diens zus na vlotte zege tegen Roemeense
Foto: © photonews

Wisselend succes voor de Belgische meisjes. Ysaline Bonaventure heeft er een mooi toernooi opzitten, maar haar verhaal op Indian Wells is wel ten einde na haar nederlaag tegen Karolina Pliskova. Diens zus Kristyna is dan weer de volgende opponente van Yanina Wickmayer in Guadalajara.

De inzet van het duel tussen Bonaventure en de voormalig nummer één van de wereld was een plek in de achtste finales in Indian Wells. Het was al knap dat onze landgenote de altijd sterke opslag van de Tsjechische onder vuur kon nemen. Bonaventure moest haar eigen opslag wel nog een keertje meer afstaan in set één: van 2-2 ging het naar 4-2 en 6-3.

Eén break was dus slechts het verschil in die set. Eens Pliskova die op zak had, kon ze bevrijd gaan tennissen en dat was uiteraard geen goed nieuws voor Bonaventure. Na een uur en negen minuten zat het erop: 6-3 en 6-2. Pliskova neemt het in de achtste finales op tegen de Estse Kontaveit.

WICKMAYER OVERDONDERT BOGDAN

Haar zes Krystina treft in dezelfde fase dus Yanina Wickmayer in Guadalajara, nadat deze vlot de eerste horde wist te nemen. Zeker in de eerste set werd de Roemeense Ana Bogdan helemaal overdonderd. Slechts iets meer dan een uur had Wickmayer nodig om zich te verzekeren van een plaats in de volgende ronde. Ze won met 6-1 en 6-3.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

13/10/2019 - 20/10/2019 European Open

Nieuwste reacties