Belgische toppers al naar huis: Goffin verslikt zich in qualifier, stuntende Bonaventure moet eer hoog houden

David Goffin verliest op Indian Wells van Filip Krajinovic

Belgische toppers al naar huis: Goffin verslikt zich in qualifier, stuntende Bonaventure moet eer hoog houden
Foto: © photonews

David Goffin tracht langzaam maar zeker uit het sukkelstraatje te kruipen, maar dat gaat voorlopig nog met horten en stoten. In Indian Wells is hij er niet in geslaagd om de derde ronde te bereiken. Filip Krajinovic was te sterk. Zo schiet er nog slechts één Belgische over.

De Serviër Krajinovic mag in een goede dag dan een aardige speler zijn, hij leek nu toch ook geen onhaalbare kaart voor Goffin. De waarheid op het terrein vertelde echter iets anders. Goffin kon hem niet veel in de weg leggen. Opmerkelijk waren de vele opportuniteiten voor de retourneerder in set één. Goffin moest liefst vier keer zijn eigen service inleveren.

Dat was uiteraard al een teken aan de want, maar de nummer 21 van de wereld probeerde wel nog voor de ommekeer te zorgen. Hij leidde met 0-2 en 1-3 in de tweede set. Dat was alles wat er nog in zat, want nadien stormde Krajinovic met vijf gewonnen spelletjes na mekaar de volgende ronde in. De kwalificatiespeler zegevierde met tweemaal 6-3.

BONAVENTURE TEGEN PLISKOVA

Het is dus hopen dat Ysaline Bonaventure, die als enige Belgische nog in het toernooi zit, kan blijven stunten. Ze stuurde eerder al de Kroatische Donna Vekic naar huis. In de derde van het damestoernooi neemt ze het op tegen vijfde reekshoofd en voormalig nummer één van de wereld Karolina Pliskova.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws