WTA Finals in een nieuw kleedje: ander logo en ook een nieuwe locatie

WTA Finals in een nieuw kleedje: ander logo en ook een nieuwe locatie
Foto: © photonews

De WTA Finals, het officieuze wereldkampioenschap aan het einde van het seizoen in het damestennis, ging sinds 2014 door in Singapore. Dit jaar zal er echter een verandering van locatie plaatsvinden. Eind 2019 strijden 's werelds beste speelsters om de officieuze wereldtitel in het Chinese Shenzhen.

Het toernooi zal doorgaan van 27 november tot 3 oktober in het Shenzhen Bay Sports Centre. De bedoeling van de WTA is om de elektrische energie in de stad naar voren te brengen, samen met uiteraard het beste tennis ter wereld waar de speelster garant voor staan. 

Daarvoor start de WTA ook een campagne op met de titel #SparksWillFly. Er is ook een ander logo ontwikkeld. Het nieuwe logo van de WTA Finals heeft de kleur paars mee gekregen omdat dit zou staan voor krachtig, vrouwelijkheid, gelijkheid en royalty.

MERTENS MOET NOG OPSCHUIVEN

Kim Clijsters is de laatste Belgische op de erelijst van de Masters, zoals het toernooi in de volksmond genoemd wordt. Sindsdien wonnen ook Kvitova, Radwanska, Cibulkova, Wozniack, Svitolina en driemaal Williams (na o.a. een finale tegen Halep in 2014). Om te mogen deelnemen, moet Elise Mertens in 2019 dus bij de beste achtste speelsters zijn. Op de huidige rangschikking van dit jaar staat onze landgenote tiende.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws