Elise Mertens kijkt op Indian Wells Amerikaans toptalent en jongste speelster uit de top 100 in de ogen

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
Elise Mertens kijkt op Indian Wells Amerikaans toptalent en jongste speelster uit de top 100 in de ogen
Foto: © photonews

De Belgische vrouwen stellen niet teleur op Indian Wells. Met hun vieren staan ze in de tweede ronde op het prestigieuze toernooi in Californië. Elise Mertens is door haar status als reekshoofd nog niet in actie gekomen, maar krijgt een lastige klip in de tweede ronde.

Ysaline Bonaventure, Kirsten Flipkens en Alison Van Uytvanck plaatsten zich alle drie voor de tweede ronde op Indian Wells. Een Belgisch klavertje vier, want ze vergezellen zo 16e reekshoofd Elise Mertens

De leading lady van het Belgische vrouwentennis kwam nog niet in actie, maar bekampt in haar eerste wedstrijd op Amerikaanse bodem het Amerikaanse toptalent Amanda Anisimova (WTA 67).

17 jaar oud

Anisimova is met haar 17 jaar - in augustus wordt ze pas 18 jaar - de jongste speelster in de top 100 van de WTA-ranking. Ze klopte in haar eerste wedstrijd de Servische Aleksandra Krunic (WTA 57) met 6-0 en 6-4. Ook vorig jaar toonde ze al wat van haar talent op Indian Wells door de vierde ronde te bereiken. 

Eerder dit jaar maakte ze al indruk in Melbourne. Op de Australian Open schopte ze het tot de vierde ronde door onder meer Aryna Sabalenka (WTA 9) te kloppen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws