Elise Mertens zorgt voor stunt van formaat en wipt voormalig nummer één in dubbelspel Indian Wells

Elise Mertens zorgt voor stunt van formaat en wipt voormalig nummer één in dubbelspel Indian Wells
Foto: © photonews

Elise Mertens zal vooral in het enkelspel goed willen scoren op het prestigieuze toernooi van Indian Wells, maar heeft in het dubbel toch al een overwinning behaald die zeker deugd zal doen. Ze haalde het met Sabalenka immers van Babos en Mladenovic, twee echte specialisten.

Timea Babos was ooit nummer één op de dubbelranking en Kristina Mladenovic schopte het tot nummer twee. Intussen vormen ze al een tijdje een duo en staan ze samen op nummer vier. Mertens en Sabalenka stonden dus voor een zware opdracht, maar waren heer en meester in de eerste set. Ze smeerden de tweede reekshoofden een 6-1 aan.

Bij 2-0 in set twee zag het er wel erg goed uit, maar uiteraard kwam er wel nog een reactie van het Hongaars-Franse duo. Er volgde een snelle rebreak. Nadien bleven beide dubbelteams wel 'on serve', zodat er een tiebreak aan te pas kwam. Die zette Babos en Mladenovic naar hun hand met 4-7.

OMMEKEER IN SUPERTIEBREAK

Dat leken ze ook te doen met de supertiebreak, want ze liepen eerst 3-5 en nadien 5-8 uit. Mertens en Sabalenka stonden zo op de rand van de uitschakeling, maar pakten uit met vijf punten op rij. Zo was de stuntzege alsnog een feit: 6-1, 6-7 (4/7) en [10-8]. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws