Federer krijgt kans op revanche en honderdste toernooizege in finale van Dubai
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Federer treft Tsitsipas opnieuw in finale Dubai

Federer krijgt kans op revanche en honderdste toernooizege in finale van Dubai
Foto: © photonews

Er kan dit weekend misschien nog wel eens serieus gevierd worden in het kamp-Federer. 'Good old' Roger staat immers in de finale van Dubai en kan zijn honderdste toernooizege pakken. Dan moet hij wel voorbij Stefanos Tsitsipas, de youngster die hem uitschakelde op de Australian Open.

Federer had in de halve finales weinig moeite om zich te ontdoen van Borna Coric. De Zwitser walste over de Kroaat met tweemaal 6-2. In de eerste set won Federer bij 1-1 vijf spelletjes op rij. Ook in set twee kwam Coric nooit onder de druk uit. De finaleplaats voor Federer stond dan ook in de sterren geschreven.

COMEBACK VAN TSITSIPAS

Op het moment dat hij zijn partij won, had Tsitsipas zich al geplaatst voor de finale. Dat had wel wat meer voeten in de aarde. De Griek verspeelde tegen Monfils in de eerste set een 3-0-voorsprong. Bij 4-6 en 1-3 leek de coming man van het huidige tennis zelfs tegen het canvas te liggen, maar er volgde nog een merkwaardige ommekeer.

Tsitsipas brak onmiddellijk terug en in het vervolg van de wedstrjden waren beide spelers telkens baas op de eigen service. Door twee keer beter te zijn in de tiebreak pakte Tsitsipas alsnog de winst met 4-6, 7-6 (7/4) en 7-6 (7/4). Er wacht hem nu de opdracht om zijn huzarenstukje uit de achtste finales van de Australian Open nog eens te herhalen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws