Ondanks massa kritiek pakt Nick Kyrgios na scalp van Nadal ook die van andere grandslamwinnaar
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 5 reacties

Nick Kyrgios neemt na Nadal ook Wawrinka te grazen in Acapulco

Ondanks massa kritiek pakt Nick Kyrgios na scalp van Nadal ook die van andere grandslamwinnaar

Nick Kyrgios blijft de mensen in Mexico beroeren, in positieve en negatieve zin. Hij kreeg na zijn zege tegen Nadal kritiek van de Spanjaard en in zijn wedstrijd tegen Wawrinka liet de Australiër opnieuw de provocateur in zich zien. Wel wist Kyrgios ook opnieuw te winnen met 7-5, 6-7 (3/7) en 6-4.

Nadal had hem een gebrek aan respect voor zijn tegenstander en het publiek verweten. En uiteraard begon de volgende match van Kyrgios met een hoop drama. In het openingsgame kwam hij ten val en nam hij in het midden van het spel al de tijd voor een behandeling. Het publiek werd er al ongeduldig van en keerde zich tegen de Aussie.

Nadat het tennis hervat kon worden, forceerde Kyrgios in het twaalfde spel de eerste break. Zo had hij meteen ook de eerste set te pakken. In set twee ging Wawrinka bij 4-4 op love door de opslag van Kyrgios, maar de Zwitser werd meteen teruggebroken. Het lokte een reactie uit bij Kyrgios, die door de umpire als provocatief ten opzichte van diens tegenstander werd beschouwd.

DISCUSSIE MET FAN

In elk geval kwam er een tiebreak van en daarin was Wawrinka de betere. Kyrgios kwam wel weer een break voor in set drie, maar ging eveneens een discussie aan met een kritische fan en vroeg nogmaals voor een medische behandeling - ongetwijfeld tot frustratie van Wawrinka - en serveerde dan uiteindelijk de wedstrijd uit. In de halve finales neemt Kyrgios het op tegen Isner.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws