Steve Darcis wint Belgisch onderonsje, Yanina Wickmayer sneuvelt in andere Challenger

Darcis vloert De Greef in Challenger in Pau

Steve Darcis wint Belgisch onderonsje, Yanina Wickmayer sneuvelt in andere Challenger
Foto: © photonews

Sowieso zou er zich een Belg kwalificeren voor de achtste finales van het Challenger-toernooi in Pau, want Steve Darcis en Arthur De Greef moesten het tegen mekaar opnoemen. Eerstgenoemde haalde het op na een spannende tweesetter. Op de Indian Wells Challenger was er dan weer de exit van Wickmayer.

De Belgische mannen die actief waren in Pau, wilden mekaar geen duimbreed toegeven. De breaks bleven dan ook achterwege in de eerste set. Het was pas bij 4-4 in de tiebreak dat Darcis een klein kloofje kon slaan. De favoriet in deze westrijd ging naar 6-4. Er volgden dus twee setballen, de tweede was raak.

Nadien ging het eigenlijk gewoon verder zoals voordien. Er kwamen hier en daar wel iets meer openingen, maar de serveerder bleef baas. Tot De Greef bij 6-5 moest serveren om in de match te blijven. Hij kwam nochtans 40-15 voor, maar gaf vier punten op rij prijs en verloor zo de wedstrijd. Darcis vierde met 7-6 (7/5) en 7-5 en mag zich nu opmaken voor een partij tegen de Fransman Bourgue.

WICKMAYER HOUDT VOORSPRONG NIET VAST

Yanina Wickmayer mocht in de tweede ronde van de Indian Wells Challenger proberen om tweede reekshoofd Alison Riske te verrassen en leek aardig op weg. Bij 3-3 won ze immers drie spelletjes op rij. Riske nam wel set twee voor haar rekening, maar in de beslissende set liep Wickmayer 2-0 uit. Die voorsprong kon ze niet vasthouden. Riske haalde het alsnog met 3-6, 6-3 en 6-3.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws