OFFICIEEL: David Goffin heeft zijn nieuwe coach beet

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 8 reacties
OFFICIEEL: David Goffin heeft zijn nieuwe coach beet
Foto: © photonews

De kogel is dan toch door de spreekwoordelijke kerk. David Goffin heeft vanmiddag zijn nieuwe coach voorgesteld. Zoals al een tijdje in de lucht hing, gaat de Luikenaar opnieuw in zee met de Zweed Thomas Johansson.

Dat maakte Goffin woensdagmiddag op Instagram bekend. "Ik ben erg blij om aan te kondigen dat Thomas Johansson en ik opnieuw gaan samenwerken. We starten deze samenwerking op Indian Wells. Ik kijk er echt naar uit", aldus de Luikenaar. 

Johansson was drie jaar geleden (in 2016) al eens negen maanden lang adviseur van Goffin, maar de Zweed kon moeilijk door één deur met Thierry Van Cleemput, van wie Goffin na de Australian Open afscheid nam. 

De Zweed was begin dit jaar nog coach van de Serviër Filip Krajinovic, maar die testperiode werd geen succes. Johansson moet er nu voor zorgen dat Goffin opnieuw zijn oude niveau bereikt en de poort naar de top 10 opnieuw kan openbeuken.

Ex-nummer 7 en winnaar Australian Open

De 43-jarige Johansson was in zijn actieve carrière ooit de nummer 7 van de wereld. Zijn grootste triomf boekte hij in 2002 in Melbourne, toen hij de Australian Open won. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws