Van Uytvanck bedankt bijzondere coach en is verbaasd over zichzelf na tweede titel in Boedapest

Van Uytvanck bedankt bijzondere coach en is verbaasd over zichzelf na tweede titel in Boedapest
Foto: © photonews

Alison Van Uytvanck en Boedapest: het is iets speciaal. Net als in 2018 was Van Uytvanck dus ook dit jaar de beste in de Hongaarse hoofdstad. Ze had er zich niet meteen aan verwacht en hield eraan gelegenheidscoach Kirsten Flipkens te bedanken.

"Ik had nooit verwacht dat ik hier twee jaar na elkaar zou kunnen winnen", reageerde Van Uytvanck in Gva. "Als je een titel te verdedigen hebt, komt daar altijd wat extra stress bij kijken. Maar ik heb dat van mij kunnen afzetten."

NU NAAR INDIAN WELLS

Al moest ze er wel voor werken. "Ik was heel nerveus gestart in de finale. Ik maakte wat foutjes of deed soms niet genoeg. Het was moeilijk om die balans te vinden. Na set 1 dacht ik: laten we opnieuw aan de match beginnen. Toen voelde ik me weer goed op de baan. Vrijdag trek ik naar de VS voor Indian Wells. Ik hoop dat ik daar mijn hoge niveau zal kunnen aanhouden."

In Boedapest kon Van Uytvanck ook op een uitstekende coach rekenen. Kirsten Flipkens kon er zelf niet aantreden door ziekte in het begin van de week en ging dan maar Van Uytvanck coachen. Met het gekende resultaat. Er kon dan ook wel een woordje van dank af bij die laatste.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws