Van Uytvanck haalt set achterstand op en schaart zich bij laatste vier

Van Uytvanck haalt set achterstand op en schaart zich bij laatste vier
Foto: © photonews

Alison Van Uytvanck is danig op de proef gesteld, maar ze heeft zich door haar kwartfinale gesparteld en mag dus nog altijd hopen op een tweede opeenvolgende titel in Boedapest. Ze zag de Oekraïense Kateryna Kozlova de eerste set pakken, maar zette nadien de scheve situatie recht.

Van Uytvanck nam op zich wel een goede start, maar moest haar 2-0-voorsprong snel weer inleveren. Zo waren de verhoudingen in de eerste set snel omgedraaid. Bij 3-3 kon Kozlova dan ook nog een klein reeksje neerzetten. Drie spelletjes op rij gingen naar de Oekraïense, die zich zo ook verzekerde van setwinst.

DUIDELIJK SIGNAAL

Het begin van set twee was gelijkaardig met dat van de eerste: meteen 2-0 voor Van Uytvanck. Dit keer liet ze haar opponente niet terugkeren. Integendeel, ze bleef stevig op het gaspedaal staan en liep verder uit naar 5-0. Door haar tegenstandster slechts één spelletje te gunnen, stuurde Van Uytvanck een duidelijk signaal naar de andere kant van het net.

In de derde set zag Van Uytvanck net als in set één na een vroege break voorsprong Kozlova langszij komen. Van Uytvanck zette dan nog eens aan en ging naar 4-2, maar opnieuw maakte Kozlova gelijk. Op een volgende break had die laatste geen antwoord. Van Uytvanck won met 3-6, 6-1 en 6-4. Haar beloning is een halve finale tegen de Russische Ekaterina Alexandrova.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws