Primeur voor David Goffin: "Ik ga proberen te profiteren van dat statuut"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

David Goffin wil als underdog verrassen tegen Tsitsipas

Primeur voor David Goffin: "Ik ga proberen te profiteren van dat statuut"
Foto: © photonews

Met twee goede partijen in Marseille tegen Paire en Simon heeft David Goffin zichzelf beloond met een halve finale tegen de Griek Stefanos Tsitsipas. Dat is het nieuwe wonderkind aan het tennisfirmament en belooft een zware brok te worden. Goffin ziet er echter ook een voordeel in.

Onze landgenoot is zijn volgende tegenstander al regelmatig tegengekomen op het ATP-circuit. Reeds vier keer speelden ze tegen mekaar. Tweemaal trok Goffin aan het langste eind, evenveel keer moest hij het onderspit delven. Al zal er nu wel iets anders zijn.

OUTSIDER

"Voor het eerst in onze confrontaties zal ik de outsider zijn", merkt Goffin op in een persbericht van Belga. "Ik ga proberen te profiteren van dat statuut om een goede match te spelen en hem te verrassen. Stefanos blijft de voorbije maanden maar vooruitgang boeken. Hij is het eerste reekshoofd, iedereen verwacht dat hij het toernooi wint."

Goffin legt de druk dus bij de tegenstander, maar het vertrouwen in zichzelf zal wel al zijn toegenomen. Met zijn wedstrijd tegen Simon was weinig mis. "Ik slaagde erin het evenwicht te vinden tussen aanval en degelijkheid. Ik was sereen en klaar om desnoods drie uur te spelen. Ik behaalde ook meer punten op mijn eerste opslag, dat heeft het verschil gemaakt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws