Goffin vlot voorbij Simon en treft wonderboy van de nieuwe generatie in halve finales Marseille
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 6 reacties

David Goffin plaatst zich voor halve finales Marseille

Goffin vlot voorbij Simon en treft wonderboy van de nieuwe generatie in halve finales Marseille
Foto: © photonews

Het verhaal van David Goffin in Marseille is ook na de kwartfinales nog niet voorbij. Opnieuw nam hij behoorlijk vlot de maat van een Fransman. Gilles Simon moest in Goffin zijn meerdere erkennen. In de halve finales wacht niemand minder dan Stefanos Tsitsipas.

Goffin moest hard knokken om het openingsspel binnen te halen. Eens dat gebeurd was, was onze landgenoot goed gerodeerd en kreeg Simon het zwaar. Tot 2-2 hield de thuisspeler het nog vol. Nadien kwam Goffin tweemaal op 0-40 op de service van zijn tegenstander en haalde hij vier spelletjes op rij binnen.

GELIJKAARDIG VERLOOP

De tweede set kende een gelijkaardig verloop, al bleef het wel langer spannend. Opnieuw een moeilijk openingsgame voor Goffin. Ook deze keer stond hij pal bij een breakpunt. Eens hij zich hierdoor had geknokt, was Goffin wel weer de speler die het meest de service van de tegenstander onder druk kon zetten. Simon kraakte finaal bij 4-4.

Met 6-2 en 6-4 zette Goffin zijn goede vriend opzij. Zijn tegenstander in de halve finale kent hij ook maar al te goed. Tegen Tsitsipas speelde hij al vier keer eerder. De Griekse youngster was dit jaar al halvefinalist op de Australian Open. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws