Droevig nieuws uit de tenniswereld: coach van Joachim Gérard is niet meer

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Droevig nieuws uit de tenniswereld: coach van Joachim Gérard is niet meer
Foto: © photonews

Droevig nieuws uit de Belgische rolstoeltenniswereld. Marc Grandjean, coach van Joachim Gérard, is afgelopen nacht overleden. Grandjean werd amper 62 jaar oud.

Grandjean is afgelopen nacht overleden aan aan de ziekte van Charcot, een neuro-degeneratieve aandoening. Dat heeft het Belgisch Paralympisch Comité vandaag bekendgemaakt. Grandjean was de vaste coach van Belgische rolstoeltennishoop Joachim Gérard en was tevens de bondscoach van België in de World Team Cup, wat eigenlijk de Davis Cup voor rolstoeltennissers is. 

Vanaf 2006 legde Grandjean zich volledig toe op het coachen van rolstoeltennissers. Zo maakte hij van Gérard, met wie hij een erg goede band had, een wereldtopper. Gérard pakte brons op de Paralympics van Rio en won de Masters. 

Grote leegte

"Marc Grandjean laat een grote leegte achter, we zullen hem hard missen", zegt Anne d’Ieteren, voorzitter van het Belgian Paralympic Committee. "Hij was een pionier van het paralympisme in ons land, die zeer sterk ijverde voor de integratie van de sport voor personen met een handicap in de valide sportwereld. Hij had een groot hart en was bijzonder positief ingesteld, hij liet nooit de armen zakken en was voortdurend op zoek naar oplossingen."

"Het rolstoeltennis is hem veel verschuldigd. Hij speelde een doorslaggevende rol in het geweldige succes van Joachim Gérard, in wie hij de topper heeft ontdekt die hij is geworden. Zowel op professionneel als menselijk vlak was Marc een voorbeeld voor ons allen. Hij trotseerde zijn ziekte met veel discretie en waardigheid, tot het eind. Wij leven uiteraard mee met zijn familie en vrienden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws